Netværksmøde

Bæredygtigt netværksmøde den 4. december: Corporate Sustainability Due Diligence Directive

Til dette netværksmøde stiller vi skarpt på CSDDD med fokus på kravene i det kommende direktiv, hvilke virksomheder bliver berørt, hvad kommer det til at betyde for os, og hvad er status på forhandlingerne i Bruxelles?

Bæredygtighed

Til at hjælpe os med at blive klog på CSDDD får vi besøg af Erhvervsstyrelsens eksperter på området, Shirin Ørberg, fuldmægtig, Grøn og ansvarlig erhvervsudvikling. Hun vil indlede dagen med at give en introduktion til CSDDD og komme med en status på hvor vi befinder os med direktivet. 

Derudover vil Peter Krusaa fra Ørsted, komme med deres take på de udfordringer de har identificeret ved CSDDD, og i dialog med resten af netværket og repræsentanterne for Erhvervsstyrelsen diskutere udfordringerne samt de løsninger der også ligger i direktivet. 

Program
  • 11.30 - 12.15
    Velkomst og nyt fra Green Power Denmark
    Hvad sker der i Green Power Denmark?
  • 12.15 - 13.00
    Frokost
  • 13.00 - 13.45
    Oplæg om CSDDD
    Shirin Ørberg, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
    Hvilke konkrete krav er på vej og hvornår, hvem bliver berørt, hvor langt rækker ansvaret ift. leverandører og kunder, og ikke mindst: hvordan kan danske virksomheder forbedre sig bedst muligt?
  • 13.45 - 14.15
    Hvad ser Ørsted af udfordringer i de kommende due diligence-regler?
    Peter Krusaa
    , Ørsted
  • 14.15 - 14.45
    Pause
    Brug pausen på at tænke over om de udfordringer som nu også er blevet præsenteret, også er gældende for jer eller om der er andre.
  • 14.45 - 15.30
    Fælles diskussion af udfordringerne
  • 15.30 - 15.55
    Bordet rundt
    Vi tager en status i rummet
  • 15.55 - 16.00
    Information om næste møde og tak for i dag

Hvad er CSDDD
Corporate Sustainability Due Diligence Directive, som i daglig tale forkortes CSDDD, er et kommende direktiv fra EU, der vil forpligte visse store virksomheder til at bruge due diligence-processer til at identificere, forebygge og håndtere negative indvirkninger på mennesker og miljø. Det betyder, at virksomheder skal forberede sig på helt nye lovkrav, som kræver at virksomhederne forholder sig til risici – ikke kun i deres egen forretning, men også i deres globale værdikæder.  

Lovkravene er endnu ikke vedtaget i EU, men er i sidste fase af forhandlingerne. Dog kan det siges, at hvis direktivet vedtages i 2024, vil det tidligst træde i kraft i 2027.

Du kan læse mere om direktivet her.  

Læs mere om din vej til bæredygtig omstilling.

Netværkets formål 
Formålet med netværket er at udforske standarder for bæredygtighed på tværs af branchen, få en større fælles forståelse og sprog om bæredygtighed i medlemskredsen. Med netværket vil vi forfølge nogle af de mest presserende og dagsordensættende emner inden for bæredygtighed. Det kan være temaer som regulering (fx EU-taksonomien og CSRD), grønne regnskaber, minimumstandarder, organisatorisk forandring og forankring, kommunikation om bæredygtighed, green-washing osv. 

Vi er optaget af, at bæredygtighed bliver en strategisk bevægelse. Bæredygtighed bør ikke blot varetages af et par konsulenter i HR, men bør forankres i hele virksomhedens virke. Netværket arbejder derfor ud fra den præmis, at strategier i fremtiden bygger på, at kommercielle/forretningsmæssige mål og bæredygtighedsmål mødes og definerer både top- og bundlinje. 

Målgruppe
Netværket er for medarbejdere, der arbejder med bæredygtighed på et strategisk niveau. Har man titel af bæredygtighedschef, strategichef, CSR- eller ESG-chef er netværket nok noget for dig. Er du i tvivl, kan du kontakte os.

Information

Sted
Ørsted
Adresse

Nesa Allé 1, 2820 Gentofte

Dato og tidspunkt
4. december 2023 kl. 11.30 - 16.00
Bemærkninger
Forbeholdt medlemmer af netværket

Kontakt

Anja Pedersen

Anja Pedersen

Chefkonsulent
30 82 31 81
Frederik Ingvordsen

Frederik Ingvordsen

Konsulent
35 30 04 34